Alkaen syyslukukaudesta 2017…

 

Kevätlukukausi 2020

 

 

Syyslukukausi 2019

Länsiväylä kirjoittaa –

Vilina Rainisto soittaa 20 tuntia viikossa
Länsiväylän kirjoitus 8.12.2019

 

Tapiola-pianokilpailu oli menestys

PianoEspoo-festivaalin yhteydessä järjestetään nuorten Tapiola-pianokilpailu. Sen sarjoista kolme on on suunnattu 15-vuotiaille ja sitä nuoremmille pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa opiskeleville pianisteille.

Uututena avataan kansainvälinen sarja, joka on avoinna 11–15-vuotiaille pianisteille kaikkialta maailmasta. Kilpailu käydään 4.-9.11.2019 Sellosalissa sekä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa.

Juvenalian pianistit menestyivät upeasti kisoissa – katso tulosluettelo täältä!

Onnittelut kaikille kilpailussa menestyneille sekä mukana olleille!

 

 

Juvenalia-kuorolle kultaa Italian In…canto sul Garda -kuorokilpailussa

Juvenalia-kuoro voitti Matti Järvisen johdolla kaksi kategoriaa ja sai kolme kultaista diplomia In… canto sul Garda -kuorokilpailussa, joka järjestettiin Italian Riva del Gardassa 12.-15.10.2019.

Sakraalimusiikin kategorian kuoro voitti tason V kultadiplomilla, 24,60 pistettä kolmestakymmenestä. Folklorekategoriassa tason V kultadiplomi ja kategoriavoitto irtosi peräti 24,83 pisteellä. Sekakuorojen yleisessä kategoriassa, jonka voitti brasilialainen Boca que Usa, Juvenalia-kuoro saavutti kolmannen sijan ja tason IV kultaisen diplomin 24,38 pisteellä. (Teksti Niilo Tarnanen)

Lue Länsiväylän kirjoitus ke 23.10. (alempana)

Juvenalia-kuoro viettää parhaillaan myös juhlavuottaan.
Juvenalia-kuoro 30 v Juhlakonsertti la 26.10. klo 17.00 Sellosalissa
Lue lisää

 

Länsiväylä kirjoittaa –

Tuoreimmat kirjoitukset ajankohtaista sivulla

Juvenalialla on aihetta juhlaan  –  23.10. Länsiväylä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juvenalian nuoret soittajat esittävät rockin ja soulin klassikoita – 22.10. Länsiväylä

 

 

 

 

Kevätlukukausi 2019

Juvenalian viulisti Venla Saavalainen Juhani Heinonen -viulukilpailun finaaliin

Jyväskylässä 4.3. soitettu Juhani Heinonen -viulukilpailun 16-24 -vuotiaiden semifinaali sisälsi 8 kilpailijaa, joista jatkoon pääsi 6. Venla Saavalaisen opettaja Juvenaliassa on Katarina Záborszky. Kilpailussa oli mukana myös muita Juvenalian viulisteja.

Kilpailijoiden esiintymisjärjestys, kotipaikkakunta, oppilaitos ja teos, jonka he soittavat finaalissa:
Pippa Sieppala, Vantaa, Helsingin konservatorio, J. Sibelius: Viulukonser
tto d-molli op. 47, I osa
Venla Saavalainen, Kauniainen, Musiikkiopisto Juvenalia, J. Sibelius: Viulukonsertto d-molli op. 47, I osa
Amanda Ernesaks, Nurmijärvi, Sibelius-Akatemia, E. Elgar: Viulukonsertto h-molli op. 61, I osa
Martin Granström, Parainen, Turku AMK, A. Dvořák: Viulukonsertto a-molli op. 53, I osa
Rebecca Roozeman, Espoo, Sibelius-Akatemia, J. Sibelius: Viulukonsertto d-molli op. 47, I osa
Onni Kunnola, Helsinki, Helsingin konservatorio, E. Elgar: Viulukonsertto h-molli op. 61, I osa
 
Sarjojen ajantasaiset tulostiedot löytyvät myös osoitteesta www.kesmes.fi/tulokset

 

Syyslukukausi 2018

Juvenalia Big Band julkisti 2. levyn

Mestarien seurassa – Jazz meets jazz -konsertissa to 11.10. julkistettiin Juvenalia Big Bandin uusin, kokonaan kotimaisen ohjelmiston ensilevytyksistä koostuva CD-levy.
Levyä voi ostaa Juvenalian iltavahtimestarilta 20 e hintaan.

Lue tästä Länsiväylän kirjoitus aiheesta

Levyarvostelu

Vilina Rainisto Nuorten Pianoakatemiaan

Juvenalian oppilas Vilina Rainisto on valittu Nuorten Pianoakatemiaan valtakunnallisessa karsinnassa 4.11. 2018. Karsintaan osallistui 17 nuorta pianistia ympäri Suomen. Arviointilautakunnassa olivat Niklas Pokki ja Teppo Koivisto Sibelius-Akatemiasta sekä Katariina Liimatainen Kuopion konservatoriosta.

Vilina on opiskellut Juvenaliassa v:sta 2012 alkaen Kari Tikkalan johdolla. Vilina on ahkera esiintyjä. Hänet on palkittu useissa kilpailuissa: XI Leevi Madetoja -pianokilpailussa alle 13-vuotiaiden sarjassa 2018, Tapiola-pianokilpailussa 10-12 -vuotiaiden sarjassa 2017 sekä 9-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjassa 2015, Diplomi Young Musician 2017 -kilpailussa Tartossa 10-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjassa. Esiintyminen finaalissa Tarton kamariorkesterin solistina Lepo Sumeran PianokonsertollaThree Wonders of the World.

Parhaillaan Vilina kerää ohjelmistoa pianon C-tutkintoa varten. Hän osallistuu lukuvuonna 2018-2019 musiikin perusteiden Lauluensemble-kurssille, jonka jälkeen hän on suorittanut kaikki musiikkiopistotason päättötodistukseen vaadittavat opinnot. Lähiaikojen suunnitelmissa on myös osallistuminen “Musica in Laguna D’arte”-pianotapahtumaan Chioggiassa, Italiassa heinäkuussa 2019 sekä pyrkiminen kansainväliseen nuorten pianokilpailuun “Merci, Maestro!”
Brysseliin keväällä 2019.

Nuorten pianoakatemia on v. 2013 perustettu Suomen kulttuurirahaston sekä Jane ja Aatos Erkon säätiön tukema nuorten erityislahjakkaiden koulu- ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä.

Nuorten pianoakatemia on opiskelijoille maksuton koulutusohjelma, joka toimii Jane ja Aatos Erkon säätiön rahoituksen turvin. Nuorten pianoakatemian opiskelijat tapaavat intensiivikurssien merkeissä 7–8 kertaa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana pianoakatemiassa ovat opettaneet mm. pianotaiteilijat Tuija Hakkila, Antti Hotti, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Niklas Pokki, Robert Levin, Emanuel Krasovsky, Age Juurikas ja Jeremy Denk.

 

Kevätlukukausi 2018

Iiris Renvall Viuluakatemiaan

Iiris Renvall, Musiikkiopisto Juvenaliassa opiskeleva 11-vuotias viulisti on hyväksytty Viuluakatemiaan. Syksyn 2017 marraskuisen, 10-18-vuotiaille kohdennetun  koesoiton tuloksena Iiris pääsee Juvenalian opintojen rinnalla periodiluontoisesti Viuluakatemian huippuviulistien ja –pedagogien ohjaukseen. Juvenaliassa Iiris aloitti opintonsa Kirsti Suikkasen viuluvalmennuksessa ja opiskelee nyt viidettä vuotta viululehtori Maarit Rannan luokalla.
Viuluakatemia tarjoaa lisävalmennusta lahjakkaille nuorille suomalaisille viulisteille yhteistyössä oman opettajan kanssa. Se on kouluttanut kilpailuvoittajia ja valovoimaisia muusikoita, jotka ovat lunastaneet paikkansa Suomen klassisen musiikin kentällä niin solisteina, kamarimuusikkoina kuin orkestereiden keulapaikoillakin. Viuluakatemian perustivat viulistit Elina Vähälä ja Janne Malmivaara vuonna 2009 Suomen Kulttuurirahaston tuella. 

Juvenalia Big Bandin levyarvostelu

Juvenalia Big Band

Taidekasvatusteko -palkinto Floora-hankkeelle

Taidekasvatusteko -palkinto on myönnetty tänä vuonna pääkaupunkiseudulla toimivalle Floora-hankkeelle. Floora-hankkeen ideana on rahoittaa sadan lapsen soittotunnit pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa. Musiikkikasvatusta tarjotaan kolmeksi vuodeksi lapsille, joilla ei olisi siihen muuten mahdollisuutta.  Lue HS artikkeli tästä

 

Syyslukukausi 2017

Pro musica -säätiö nimesi Juvenaliassa opiskelleen Nina Rannan

Pro Musica Säätiön hallitus on nimennyt vuoden 2017 Nuoriksi muusikoiksi laulajattaret Elisaveta Rimkevitchin ja Aurora Martensin sekä pianisti Niina Rannan. Em. Nina Ranta on opiskellut aikanaan Juvenaliassa opettaja Maarit Honkasen johdolla. Onnittelut!

Print Friendly, PDF & Email