Musiikkiteknologiaryhmän 2017-2018 teos:
https://soundcloud.com/musiikkiopisto-juvenalia/kummituspiano

Juvenalian musateknokursseille ovat tervetulleita Juvenalian opiskelijat ja opettajat sekä kaikki muut musiikinharrastajat. Kurssit ovat juvenalialaisille vapaaehtoisia ja siten maksullisia. Hinta on Juvenalian opiskelijoille ja opettajille 47 ja muille 92 euroa.

Kaikkiin kursseihin kuuluu viisi 90 minuutin mittaista opetuskertaa. Opetus tapahtuu Sellossa, yläkerran toimistosiiven neuvotteluhuoneessa. Opetuspäivä on tiistai. Kellonaika, joko 16–17.30 tai 17.45–19.15, sovitaan sen mukaan, mikä parhaiten sopii osallistujille.

Kursseilla ei ole etukäteen määrättyä alkamispäivää, vaan ne järjestetään heti, kun ryhmään on ilmoittautunut vähintään kolme osallistujaa. Kannattaa siis innostaa kavereita mukaan ja ilmoittautua yhdessä. Tarkka aloituspäivä ja kellonaika sovitaan ryhmän kesken.

Tarjolla on seuraavat kurssit:

Ilmoittautumislomake

Lisätiedot: matti.sunell@juvenalia.fi, 050 5673498

Teknosuihku

Kenelle?

Kaikille. Ei osaamisvaatimuksia.

Mitä opiskellaan?

Opetellaan perusasiat siitä, miten tietotekniikkaa voi käyttää musisoinnissa ja musiikintekemisessä: äänittäminen, videointi, omien kappaleiden tekeminen, nuottien kirjoittaminen.

Mitä välineitä käytetään?

Juvenalian iPadejä ja niissä olevia ohjelmia (Garageband, Notateme), kannettavia äänittimiä ja mikrofoneja sekä omaa soitinta. Jos voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen, kerro siitä ilmoittautumislomakkeessa.

Täppärikurssi

Kenelle?

Kaikille. Ei osaamisvaatimuksia.

Mitä opiskellaan?

Tehdään omaa musiikkia iPadillä: soitetaan, äänitetään ja piirretään nuotteja.

Mitä välineitä käytetään?

Juvenalian iPadejä ja niissä olevia ohjelmia (mm. Garageband, Notateme) ja omaa soitinta. Voit ottaa myös oman iPadin mukaan.

Äänityöpaja

Kenelle?

Kaikille. Ei osaamisvaatimuksia.

Mitä opiskellaan?

Tehdään omaa musiikkia (hyvin laajasti käsitettynä). Äänitetään, soitetaan, tuotetaan ja työstetään kaiken maailman ääniä, mukaan luettuna soittoa ja laulua.

Mitä välineitä käytetään?

Juvenalian iPadejä ja niissä olevia ohjelmia, kannettavia äänittimiä ja mikrofoneja, tietokoneita, omia soittimia, taskutietureita (kännyköitä), esineitä. Jos voit ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen, kerro siitä ilmoittautumislomakkeessa.

Nuotinkirjoitus

Kenelle?

Nuotinlukutaitoisille. Ei tarvitse olla primavista-taituri, mutta pitää tuntea aika-arvot, sävelten nimet, tahtilaji- ja sävellajimerkinnät.

Mitä opiskellaan?

Nuottien kirjoittamista tietokoneella.

Mitä välineitä käytetään?

Omaa kannettavaa tietokonetta ja siihen ilmaiseksi saatavaa Musescore-ohjelmaa.

Musiikinteko-ohjelmat ja tietokonemusiikki

Kenelle?

Niille, jotka ovat jonkin verran kokeilleet musiikin tekemistä täppärillä tai tietokoneella ja haluavat syventää osaamistaan.

Mitä opiskellaan?

Musiikin tekemistä ns. musiikinteko-ohjelmalla (esim. Garageband, Logic, LMMS) tai tietokonemusiikkiohjelmalla (esim. Pd).

Mitä välineitä käytetään?

Tarvitset oman kannettavan tietokoneen. Käytettävistä ohjelmista sovitaan kurssin alussa. Vapaita ohjelmia ovat esimerkiksi LMMS ja Pd. Kerro käyttöjärjestelmäsi (Linux, Mac, Windows) ja mahdolliset ohjelmasi ilmoittautumislomakkeessa.

Ilmoittautumislomake

Print Friendly