Juvenalian musiikkiteatterilinjan perustaso on nelivuotinen, korkeatasoinen musiikkiteatterin ammattilaisten vetämä koulutusohjelma. Linjalle otetaan opiskelijoita joka toinen vuosi ja jokainen vuosikurssi muodostaa tiiviin ensemblen, joka tekee opintojen aikana monenlaisia konsertti- ja musiikkiteatteriesityksiä. Jokasyksyiset ja -keväiset esiintymiset toteutetaan suurimmaksi osaksi Sellosalin suurella näyttämöllä. Neljäntenä vuonna opiskelijat valmistavat oman laulua, tekstiä ja liikettä sisältävän konserttikokonaisuuden, joka toimii myös teatterilaulun musiikkiopistotason päättösuorituksena.

Linjalla ovat opettajina Vera Kiiskinen (teatteri-ilmaisu),  Enna Henriksson (musiikkiteatterilaulu), Hanna Kaila (musiikkiteatterilaulu ja ensemble), Jens Walentinsson (tanssi-ilmaisu) sekä Risto Kupiainen (musiikkiteatterikapellimestari, linjanjohtaja).

Musiikkiteatterilinjalla opiskelijan pääaine on laulu. Teatterilaulua voivat pyrkiä opiskelemaan pääsääntöisesti 15-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Musiikkiteatterilinjalle voi pyrkiä opiskelemaan pääsykokeiden kautta joka toinen vuosi.

Lukukausimaksut ovat minuuttiperusteiset 

 

Lukuvuoden 2019-2020 opintojen täydennyshaku.

Ohjeistus musiikkiteatterilinjalle pyrkiville:

Juvenalian musiikkiteatterilinjalla opiskellaan laulua, tanssia ja näyttelijäntyötä innostavassa ilmapiirissä musiikkiteatterin ammattilaisten ohjauksessa. Ensemble-opetusta on kahtena iltana viikossa, yksilölaulutunnit viikottain. Opintojen aikana suoritetaan lisäksi musiikkiopiston MuHa-opinnot. Mikäli tulet valituksi linjalle, vaadimme sinulta läsnäoloa ja sitoutumista opetukseen.

Musiikkiteatterin pääsykokeissa testataan hakijan soveltuvuutta musiikkiteatterilinjalle. Pääsykoe koostuu kolmesta osiosta, jotka hakija valmistaa etukäteen.

1)  Monologi

–       lähetämme lyhyen opeteltavan monologin sähköpostitse hakijoille ilmoittautumisajan päätyttyä.

2)  Yksi vapaavalintainen laulu

–       Paikalla on säestäjä, jota varten tuodaan säestysnuotti esitettävässä sävellajissa.

3)  Liikuntatehtävä

–        Vapaavalintainen liike tai liikesarja, jonka kesto n. 30 sekuntia. Liikkeen yhteydessä voi käyttää äänteitä efektiluontoisesti, ei kuitenkaan ymmärrettäviä sanoja tai musiikkia.

Lisätietoja: enna.henriksson@gmail.com

* * * *

Lisätietoja pääsykokeista ja ennakkoilmoittautumislinkki:

Yleisinfoa Juvenalian pääsykokeista

 

Musiikkiopisto Juvenalian opetusssuunnitelma
Musiikkiteatterin opetussuunnitelma (tulossa)

 

Länsiväylän kirjoitus musiikkiteatterista 30.11.2014


Hienoja uutisia Laura Virtalalta maaliskuussa 2016!

”Helsingin kaupunginteatterin Shrek musikaalin kapellimestari otti minuun yhteyttä,  ja kysyi olisiko linjallamme varteenotettavia nuoria nuoren Fionan (naispääosa nuorena) rooliin. Lähetimme linjaltamme muutaman tytön koelauluihin, ja neljä viidestä callbackin saaneesta oli linjaltamme. Roolin sai kaksi tyttöä, meidän linjalta!!!! ”

 

 

Tulossa toukokuussa 2019 

PIKKU NAISIA -musikaali

Musiikkiteatterin aiempia produktioita:
Suruttomat 2016
Ötökän elämää 2015
Yrjönkatu 2013

 

Musteatteri esitys 20.5.2014

Seasons of Love -konsertista Sellosalissa 20.5.2014. Kuva Laura Virtala.

 

musikaalilaulu – teatterilaulu – musiikkiteatterikoulutus – musiikkiteatterin opinnot –   opiskele musiikkiteatteria

Print Friendly, PDF & Email