takaisin keskiviikkoryhmät sivulle

17.15-18.15   Musiikkikorvan herätys 1

HYVÄÄ KESÄÄ! SYKSYLLÄ JATKETAAN SELLOSSA KE KLO 17.30-18.30, RYHMÄNIMI MUSIIKKIKORVAN HERÄTYS 2

Musiikkikorvan herätys 1, oppilaat ja heidän vanhemmat

Opettaja: Hanne Närhinsalo

Tunnille mukaan: kynä, kumi, nuottiviivastovihko (5-viivaa) ja A4-kansio. Nuottiviivastovihkon voi hankkia Sellon toimipisteen iltavalvojalta hintaan 5€ (käteisellä) tai Karatalossa.

Läksysivut: Läksysivuilta löydät kotitehtävät, lyhyen kuvauksen tunnista ja muut tärkeät asiat. www.juvenalia.fi -> opistomme -> MUHA -> läksyt (Närhinsalo) -> tunnin päivä -> ryhmä.

Poissaolot: Säännöllinen osallistuminen opetukseen on tärkeää. Jos poissaoloja tulee useampi,

oppilas on tervetullut toisen samantasoisen ryhmän tunnille. Poissaolosta täytyy

ehdottomasti ilmoittaa tekstiviestillä tai sähköpostitse suoraan minulle.

Tuntitoiminta: Musiikorvan eli musiikin hahmotuksen tunneilla tavoitteena on auttaa oppilasta kuuntelemaan ja ymmärtämään musiikkia: rytmiä, melodiaa ja harmoniaa sekä musiikillisia muotoja ja samalla kehittää nuotinlukutaitoa. Tunneilla opiskellaan käytännön muusikkoutta, asioita, jotka tukevat oppilaan oman musiikillisen minän kehittymistä ja soitto-opintoja. Opeteltavia asioita lähestytään monin tavoin: laulaen, soittaen, liikkuen, aktiivisesti kuunnellen ja kirjoittaen. Oppilaan omaa soitinta tarvitaan silloin tällöin tunnilla, mutta ilmoitan siitä erikseen. Oppilaiden soittokappaleita, itsetehtyjä säestyksiä, sävellyksiä ja sovituksia hyödynnetään oppimateriaalina. Tämä tukee opiskeltavien asioiden yhdistymistä oppilaan omaan musisointiin.

Loppukevään aikataulu:

HYVÄÄ KESÄÄ! SYKSYLLÄ JATKETAAN SELLOSSA KE KLO 17.30-18.30, RYHMÄNIMI MUSIIKKIKORVAN HERÄTYS 2

Tunnit:

 1. 22.5.2019

Ryhmä on lähtenyt lomalle lompsis.

Kaikilla oppilailla on eepoksessa palaute vuoden opinnoista.

Ensi syksynä jatketaan musiikkikorvan herätys 2 –ryhmänä Sellossa keskiviikkoisin 17.30-18.30.

Hyvää kesää!

 1. 15.5.2019

Suullisen ohjelmisto –kerta. Jos kaikki osa-alueet ovat jo hallussa, oppilas sai suoritusmerkinnän eepokseen ja testin takaisin. Tässä tapauksessa nyt alkoi kesäloma musiikkikorvatuntien osalta. Niiden kanssa, joille annoin uusinta-lapun sekä mahdollisia kotitehtäviä, harjoitellaan vielä ensi viikon tunnilla sen aikaa, että kaikki osataan.

Läksy: Tee opettajan antamat tehtävät.

 1. 8.5.2019

Muisteltiin, mitä kaikkia lauluja olemme vuoden aikana solfanneet. Harjoiteltiin suullinen ohjelmisto. Sovittiin jokaiselle oma suullinen aika ensi viikolle.

Suullisen ohjelmisto:

LAULUT (solfilla, näytä myös käsimerkit, opettele puolet ulkoa, loput saat katsoa nuoteista, mutta solfia ei saa olla merkittyinä paitsi aina jokaisen rivin ensimmäinen solfa, 4 laulua käsimerkein)

Souetaanpas Sorolaan s.6

Pohjolan syksy s.12

Naakka naksuttaja s.12

Tintin koulu. s.12

Plim plam plom s. 16

Karhuperhe s.18

Satu meni saunaan

Tuiki tuiki tähtönen

RYTMIT (tititoiden)

s. 34 rytmit 1-2 (alalaidassa sivua yksin tititoiden)

s. 35 rytmiduetto (ope lukee toisen äänen, molemmat pitää osata)

s. 37 rytmit 1-3 (yksin tititoiden)

Läksy: Harjoittele hyvin suullisen ohjelmiston laulut ja rytmit. Tee opettajan antamat lisätehtävät, (jos sait niitä).

 1. 24.4.2019

Ensi ke 1.5. vappuvapaa.

Selvitettiin pääsiäistaruja ja –tosia. Korjattiin kevättestit. Jokainen kirjoitti vihkoon, mitkä osiot menivät hyvin ja mitä pitää vielä harjoitella.

 1. 10.4.2019

Tehtiin kevättesti.

Ensi viikolla 17.4. on pääsiäisloma – ei muhatuntia.

 1. 3.4.2019

Tehtiin harjoitustesti. Ensi viikolla varsinainen kevättesti.

Läksy: Tee harjoitustesti loppuun, jos se jäi kesken. Harjoittele testin asioita.

 1. 27.3.2019

Käytiin läpi loppukevään aikataulu. Ensi viikolla kevättestin harjoitus. Kerrattiin sävelnimijärjestystä ja hypittiin 1 (terssi) ja 2 sävelen (kvartti) yli. Opeteltiin kahdeksasosatauko ja tehtiin rytminlukutehtäviä s. 37. Luettiin s. 35 rytmiduetto.

Läksy: Lue rytmit ja tee tehtävät s. 34 ja 36.

 1. 20.3.2019

Tarkastettiin s. 48-49 sävelnimitehtävät. Tunnistettiin ja solfattiin duurisointu (dms) ja mollisointu (ldm). Laulettiin Hyttynen unisonossa ja kaanonissa. Solfattiin s. 18 mollilaulu. Laulettiin s. 19 Säälaulu ja lisättiin siihen rytmisoitinsäestykset. Koetettiin soittaa ja laulaa samanaikaisesti.

Läksy: laula s.18 solfilla ja harjoittele laulamaan s. 19 Säälaulu sanoilla varmaksi.

 1. 13.3.2019

Suhteellisen varmasti osattiin alennusmerkkien esiintymisjärjestys. Tarkastettiin ja tehtiin tehtäviä s.48 ja 49. Opeteltiin uusi laulu Hyttynen. Solfattiin ja näytettiin viivastoharavalla tai sormiviivastolla Satu meni saunaan C- ja F-duurissa. Laulettiin myös sävelnimin ja soitettiin F-duurissa.

Läksy: s. 48/49 loppuun. Askartele viivastoharava. Voit kokeilla soittaa Satu meni saunaan.

 1. 6.3.2019

Keksittiin rytmisäestys onomatopoeettisilla äänillä Satu meni saunaan-lauluun. Solfattiin s. 12 läksylaulut sekä uutena Naakka naksuttaja. Selvitettiin Satu meni saunaan rytmit ja solfat. Nuotinnettiin laulu F-duurissa ja soitettiin se pianolla. Huomattiin, että jotta melodia kuulostaa oikelta, h pitää alentaa b:ksi. Tutustuttiin alennusmerkkien esiintymisjärjestykseen.

Läksy: harjoittele hyvin alennusmerkkien esiintymisjärjestys: b, es, as, des, ges, ces, fes ja solfaa ja soita Satu meni saunaan omalla soittimella tai pianolla.

 1. 27.2.2019

Kerroin ulko-oven koodin. Harjoiteltiin laulamaan fa-säveltä. Solfattiin s. 12 lauluja ja keksittiin Pohjolan syksyyn uusia säkeistöjä. Tutustuttiin suuren ja pieneen sekuntiin. Osan kanssa tehtiin satuhieronta, osa teki kirjasta s. 49-50 tehtäviä.

Läksy: Opettele solfilla ulkoa s.12 Pohjolan syksy ja Tinttin koulu.

6. sijainen

5. Muhaillen-konsertti

 1. 30.1.2019

Ensi ma 4.2. Muhaillen-konsertin kenraali on 17.45-18.05 Sellosalissa. Tule ajoissa suoraan Sellosaliin. Omat soittimet pitää olla viritettyinä ennen kenraalia. Esitysvaatteeksi sovittiin siistit vaatteet + kylpytakki. Ota mukaan eväät, jotka ehtii nauttia kenraalin ja konsertin välissä. Konsertissa kaikki istuvat yleisössä koko konsertin ajan. Yleisöstä siirrytään lavalle oman esityksensä ajaksi.

Ke 6.2. ei tuntia.

Kerrattiin ylennysten esiintymisjärjestys. Tarkastettiin/tehtiin s. 49 tehtäviä. Harjoiteltiin esitystä ja sovittiin kenraaliin ja esityksen liittyvistä käytännöistä.

Läksy: Harjoittele esityksen oma osuutesi varmaksi. Konsertissa kuuntele tarkasti muiden ryhmien esitykset ja valitse mielestäsi paras esitys. Mieti perustelut. Tee s.49 ja s. 48 ylin tehtävä, jos ne ovat vielä kesken.

 1. 23.1.2019

Kaikki osasivat hienosti ylennysten esiintymisjärjestyksen. Harjoiteltiin esitystä.

Läksy: Varmista, että osaat hyvin oman osuutesi esityksestä. Tee s. 49 ylin tehtävä.

 1. 16.1.2018

Opeteltiin ylennysmerkkien esiintymisjärjestys: fis, cis, gis, dis, ais, eis, his. Opeteltiin Kylpylauluun yhteinen kehorytmi (3+3+7) ja kerrattiin viime viikon omat kehorytmit/keksittiin uudet. Vuoroteltiin kehorytmejä ja laulua. Harjoiteltiin kappaleen melodia ja säestys omilla soittimilla. Kerrattiin solfilla d,r,m,s,l. Solfattiin s. 9 Meidän kissat.

Läksy: Opettele ylennysmerkkien esiintymisjärjestys: fis, cis, gis, dis, ais, eis, his hyvin ulkoa.

 1. 9.1.2018

Kerrottiin lomakuulumiset kehorytmin säestyksellä. Päätettiin esittää Muhaillen-konsertissa Perkiön Kylpylaulu. Harjoiteltiin laulua, keksittiin siihen kehorytmejä ja aloitettiin soittosäkeistön valmistelua.

Läksy: Varmista, että osaat Kylpylaulun sanat ulkoa. Opettele oma soitto-osuutesi. Ota soittimesi mukaan, jos sitä ensi tunnilla tarvitaan.

17. 12.12.2018

Kerrattiin juurisävelten järjestys, erityisesti alaspäin. Esitettiin Hei, hello unisonossa ja kaanonissa. Kerrattiin pentatonisen asteikon solfia. Tunnistettiin niitä keholla ja käsimerkein. Solfattiin Timppa-tonttu ja säestettiin bassopaloilla. Luettiin rytmejä s. 28 ja soitettiin niitä.

Keväällä jatketaan ke 9.1.

Hyvää joulua ja leppoisaa lomaa!

 1. 5.12.2018

Seuraavien viikkojen aikataulu:

12.12. avoimet ovet vanhemmille, syksyn viimeinen tunti

Joululoma

9.1. Kevään ensimmäinen tunti

Huom! ma 4.2. Muhaillen konsertti Sello-salissa klo 18

Ensi viikolla tunnilla avoimet ovet, vanhemmat tervetulleita kuuntelemaan.

Juteltiin keskiviikon konsertista. Kerrattiin sävelten nimiä ja oktaavialoja. Muisteltiin juurisävelet alaspäin. Laulettiin Hei, hello unisonossa ja kaanonissa. Kerrattiin solfia ja re:n laulamista. Solfattiin Musiikkimaan kansallislaulu. Opeteltiin solfilla Timppa-tonttu ja säestettiin sitä bassopaloilla. Opeteltiin neljäsosatauko ja sen piirtäminen. Luettiin rytmejä s. 28. Tehtiin pomppukaanon, myös säestyksellä.

Läksy: Tunnista sävelten nimet Harmaan hiiritanssin alkusoitosta. Opettele laulamaan ulkoa juurisävelet alaspäin.

14. 28.11.2018

SoiliSoi-konsertti

13. 21.11.2018

Konsertti Tapiolasalissa ke 28.11. SoiliSoi, kenraali klo 16-17, konsertit klo 17:30 ja 18:30. Esiintymisasuna harmaat (/tummat) ja huomioliivi! Oppilaat osallistuvat mahdollisuuksien mukaan kenraaliin ja molempiin konsertteihin. Ottakaa mukaan tarpeeksi evästä. Nähdään Tapiola-salin aulassa klo 15.45! Konsertti korvaa tunnin 19.12.

Harjoiteltiin konsertin lauluja.

 1. 14.11.2018

Harjoiteltiin kaikki SoiliSoi-konsertin laulut.

Läksy: Opettele kaikki konsertin laulut ulkoa.

 1. 7.11.2018

Harjoiteltiin lisää konserttilauluja. Kerrattiin pomppukaanon.

Läksy: Vastaa konserttikyselyyn. Harjoittele kaikki konsertin laulut, joita tunnilla on opeteltu: Meren aave, Marraskuu, Harmaa hiiritanssi, Komea konnari, Kylpylaulu, Loppulaulu, Nalle pieni nappisilmä, Huu sai sai, Suomi 100 ja Revontulitanssi.

 1. 31.10.2018

Konsertti Tapiolasalissa ke 28.11. SoiliSoi, kenraali klo 16-17, konsertit klo 17:30 ja 18:30. Esiintymisasuna tummat vaatteet ja huomioliivi!

Harjoiteltiin konsertin lauluja. Harjoiteltiin neljäsosataukoa. Tutustuttiin laulumelodian kautta d-s –solfiin. Opeteltiin pomppukaanon.

Läksy: Kylpylaulu, Loppulaulu, Nalle pieni nappisilmä, Huu sai sai, Suomi 100, Revontulitanssi

 1. 24.10.2018

Kerrattiin so, mi, do –solfaamista. Solfattiin Rumpali ja kirjoitettiin laulun solfat, rytmi ja nuotinnettiin se C-duurissa. Opeteltiin pisteellinen puolinuotti. Tehtiin rytmisoittimilla hieno improvisoitu kappale.

Läksy: Soita Rumpali omalla soittimellasi.

 1. 10.10.2018

Ensi viikolla syysloma.

Käytiin läpi, mitä viime viikoilla on tapahtunut. Kerrattiin neljäsosatauko ja luettiin rytmejä s. 28. Laulettiin s. 19 laulut ja mietittiin, mitä ero kappaleissa on.Tarkistettiin s. 43 sävelnimitehtävä 3a, joka oli ollut läksynä. Kerrattiin solfilla s. 6 laulut. Mietittiin, mitä tein tänään erityisen hyvin.

Ei läksyä.

 1. 29.8.2018

Opeteltiin uusi laulu ”Lentokoneen ohjaaja”. Harjoiteltiin sykkeessä soittamista ja keksittiin omia rytmejä sovittuun jaksoon. Soitettiin rytmejä s.27. Tutustuttiin nuottiviivastoon. Harjoiteltiin nuottien piirtämistä viivoille ja väleihin. Opeteltiin so ja mi ja solfattiin Nuku lapsonen. Solfattiin s.4 Kukkuu käkönen ja Kiis kissa karjaan.

Läksy: Laula solfilla s.4 laulut ylimmät laulut. Ole tarkka rytmin kanssa.

 1. 23.8.2017

Tutustuttiin toisiimme ja aihepiiriin. Opeteltiin laulut Hei, hello ja Nuku lapsonen. Harjoiteltiin sykkeessä taputtamista ja keksittiin omia rytmejä. Kirjoitettiin opettajan tiedot vihkoon. Luettiin rytmiä s. 27. Opeteltiin neljäsosanuotti (taa) ja kahdeksasosanuotti(pari=titi). Kirjoitettiin Nuku lapsonen –melodian rytmit. Keskusteltiin tahtiviivoista ja kertausmerkeistä.

Läksy: Hanki nuottiviivastovihko (5-viivaa) ja A4-kansio. Koristele vihkon kansi.

Print Friendly, PDF & Email